Vi erbjuder

 

IR-SAUNA

 

 

IR-sauna ska inte förväxlas med vanlig bastu eller sauna.

Torrbastu eller sauna (finsk) har ett annat syfte, att svettas ut i ganska hög värme och ibland med ånga. Värmekänsliga personer kan inte bada bastu på grund av den höga temperaturen.


Vår IR-sauna är en liten torr och varm hytt med plats för 2 personer. Värmestrålande lampor som avger ir-ljus. Värmen går inte på djupet på samma sätt som i en vanlig bastu utan värmer i stort sett bara upp muskelvävnaden och med betydligt lägre temperatur. Därför lämpar sig IR-sauna bättre för värmekänsliga personer.


IR-sauna värmer och mjukar upp muskulaturen före massage som ger ett större välbehag och skönare massage.

Mjuk uppvärmd muskulatur underlättar för massören. Har man streckningar eller muskelknutor är en uppvärmd kropp betydligt lättare att massera och att lösa eventuella muskelproblem.


Vår IR-sauna har saltblock av Himalaya salt. Saltblock i kombination med värmen skapar en naturlig källa av negativa joner. Negativa joner har en renande effekt på luften. Sedan århundraden tillbaka har saltets gynnsamma effekter på människors hälsa har varit väl känt. Hit ses bl.a. positiva effekter på andningsvägarna.


Fördelar:

- Konditionsförbättrande för hjärta & kärl (

Medicinsk forskning bekräftar att den ansträngningen som det är för kroppen att kyla av sig motsvarar den ansträngning som belastar hjärta och kärl vid vanlig motionsutövning.)


 -Vid Högt blodtryck: regelbunden användning kan även hjälpa till att sänka blodtycket


 - Lågt blodtryck: Infrabastu kan även träna kroppen att höja blodtrycket.

 

IR-MASSAGE

 

 

IR-massagevärmare är ett handhållet hjälpmedel för massören som vibrerar med eller utan värme. Används på hela kroppen men bara på de ställen som behöver extra uppmjukning, t.ex. muskelsträckning och muskelknutor.


Massage rekommenderas för alla typer av träning. Förutom att förbättra kroppens hälsa bidrar det till att lindra muskelspasmer, muskelspänning, stimulera blodcirkulationen och lindra symtom på trötthet. Den extra infraröda värmen ökar effekten av massage, eftersom den inte bara verkar på ytan av huden utan även främjar blodcirkulationen. Således blir de djupare skikten av muskeln varmare och de helande effekterna av djupare vävnad.

 

BODY SCRUB

 

 

Bodyscrub är ett bra sätt att hålla din hy vacker och hälsosam. Detta görs genom exfoliering eller kroppspeeling. Vilket betyder att man tar bort de äldsta hudcellerna som klamrar sig fast vid hudens yttersta yta eller epidermis.


Gör att din hud känns mjuk och fräsch. Salt-skrubben verkar cirkulationsförhöjande, renande och stärkande.

Salt Scrub rengör och lyser upp din kropp och du får en mjuk, smidig hud.


Efter dusch avslutas behandlingen med en väldoftande Oil Aroma Massage med en mild doft som verkar lugnande och balanserande för kropp och själ.

 

Ansiktsbehandling

 

 

Ansiktsmassage ökar blodcirkulationen och frigör spänningar. Ansiktsmassagen kan även motverka uppkomsten av rynkor och fördröja ansiktets åldrande.


I vår ansiktsbehandling ingår rengöring, peeling, massage, mask, samt varmånga.

I den exklusiva behandlingen ingår även hand och nackmassage. Vårt sätt att arbeta med ansiktsbehandling siktar vi mycket att massera bort spänningar, dvs trycka och massera på de viktiga punkterna på ansiktet.


Den här behandlingen är väl passande för avstressning och även mot migrän.

 

Hot Stone Massage

 

 

Höj din energi med varm stenmassage, Hot Stone Massage. Varma lava stenar masseras över kroppen med mjuka rörelser som minskar eller tar bort spänningar och besvär. Ni väljer själv mellan mjuk eller hårdare massage.


Värmen i stenarna lösgör spänningar i muskler och når djupare ner i muskelvävnaden än en behandling med händer. Behandlingen börjar med varmt fotbad, en kopp ingefära te och sedan kommer ni att få massage med varma lavastenar.


Denna behandling passar alla som älskar varm massage. Massage med varma stenar är en metod som har en mycket avslappnande effekt.

 

Oljemassage

 

 

Oljemassage – "behandling genom beröring" har en helhetseffekt som sätter igång och väcker hela kroppen och sinnet. Oljemassage stimulerar blodcirkulationen och lymfflödet och är ett utmärkt sätt för att massera bort spända muskler och värk.


Vi rekommenderar denna massage till er som känner stelhet i kroppen och även till er som bara vill ha en avslappnande massage. Oljemassage börjar alltid med stretchning på speciellt sätt och det ingår huvudmassage i denna behandling, dvs det är en helkroppsmassage.

 

Aroma massage

 

 

Avstressande och återhämtning av energi. Det är varma eteriska oljor som mjuka upp spänning i kroppen. Passar bra för er som har stenade muskler och stressade.

 

Varma stenmassage

 

 

Vi använder fina lavastensrna som värms upp i varmt vatten och massera i lagom varmt. Varma stenmassage hjälper till att smälta bort spänningar. Eftersom de varma stenarna förbättra blodcirkulationen och lugnar nervsystemet.


Färgterapi

Färgterapi använder färg för att balansera kroppens chakra


Färgterapi syftar till att balansera och förbättra vår kropps energicenter/ chakra genom att använda de sju färgerna i ljusspektrumet, vilket kan bidra till att stimulera vår kropps egen läkningsprocess.


Var och en av spektrets sju huvudfärger resonanserar med en av de huvudsakliga sju chakranerna. Var och en av spektrumfärgen är helt enkelt ljus av varierande våglängder, varför varje färg har sin egen speciella energi.


Energin som hänför sig till vart och ett av dessa spektrumfärger resonerar med energin hos var och en av de sju huvud-chakranerna i kroppen.


Färgterapi kan hjälpa till att återfå balansen genom att applicera lämplig färg på kroppen och därför balansera våra chakras igen. Nedan listas varje spektrumfärg och chakran som den relaterar till. Violett har kortast våglängd och röd längst våglängd

BLÅ

Chakra: HALS

INDIGO

Chakra: PANNA

ORANGE

Chakra: KORSBENET

RÖD

Chakra: UNDERLIVET

VIOLETT

Chakra: HJÄSSA

BLÅ

Chakra: HALS

GRÖN

Chakra: HJÄRTA